Oosterse schoonheden
Blijf op de hoogte en volg Edwin
09 Oktober 2006 | Japan, Tokio
Japan heeft een bijzondere werking op me. Toen ik hier net aankwam was ik wat teleurgesteld over wat ik aantrof. Ik herinner me dat ik nogal wat puntjes van irritatie had en dat niet alles voldeed aan mijn verwachtingen.
Nu ik hier wat langer zit en ik de taal wat meer begin te begrijpen en tevens de culturele gebruiken ken lijken alle teleurstellingen verdwenen en de meeste irritatiepunten zijn overkomelijk geworden of eveneens verdwenen, omdat ik simpelweg gewend ben geraakt aan de nieuwe cultuur waar ik nu in leef.
Het zelfde fenomeen lijkt zich voor te doen op het gebied van hoe ik aankijk tegen het uiterlijk van Japanse mensen (en dan natuurlijk in het bijzonder de vrouwen).
Tijdens mijn eerste weken vond ik namelijk 90% van de vrouwen gewoon weg lelijk te noemen. De meeste vrouwen zijn namelijk veel te dun naar mijn smaak, hebben in de meeste gevallen twee ruggen (in plaats van een voor en achterkant) en hebben dan ook nog vaak een opgezwollen hoofd (zou een Japanner model hebben gestaan voor E.T.?) om over het gemiddelde gebit nog maar niet te spreken!
Inmiddels begin ik zo nu en dan toch ook wat mooiere vrouwen te zien (al ben ik nog steeds van mening dat de Nederlandse vrouw tot de mooiste soort in de wereld behoort). Momenteel denk ik dat ik zo’n 70 – 80 % van de Japanse vrouwen lelijk vind. Dat betekent overigens niet dat de overige 20 – 30 % knap is, maar van deze groep zijn er in ieder geval een paar vrouwen bij waarvan ik me kan voorstellen dat ik daar op een gegeven moment toch nog eens op verliefd zou kunnen worden.
Op het gebied van kleding kan denk ik iedere man en vrouw in Europa nog wat leren. De meeste Japanners zijn uitermate stijlvol gekleed. En daarnaast kan menig Europeaan ook wel wat leren van de manieren, elegantie en beleefdheid van de gemiddelde Japanner.
Al moet ik zeggen dat ik wel vaak liever een Nederlandse winkel of restaurant zou betreden dan de vele Japanse zaken waar je eerst door een horde zeurderig schreeuwende bedienden heen moet komen met hun: “irasshai maseeeeeeeeee!”
Maargoed, welkom is iedereen in ieder geval wel.
Maargoed, welkom is iedereen in ieder geval wel.
09 Oktober 2006 - 15:49
Bart:
Hey Eddy!
Met dit soort berichtgeving wek je natuurlijk bepaalde gesprekken op! Gesprekken die ik overigens best weleens mis.
Zonder teveel op je inhoudelijke weergave in te willen gaan heb ik wel de volgende vraag: waarom redeneer jij altijd gelijk in extremen (lees 'verliefd worden'). Dat suggereert namelijk dat je speelt met gedachten. Gedachten die je aanvankelijk en vervolgens weer ontkent. Is er soms iets dat je ons wilt vertellen?
Bovendien ben ik dan persoonlijk meer geinteresseerd in de Canadese verhalen die je me beloofd hebt.
Anyway, we moesten dus maar weer eens bellen :-)
Mzzl,
Friedt -
09 Oktober 2006 - 16:04
Teun En Joke:
He Edwin je bent er net even rustig met die dames je heb de tijd om er wat moois uit te zoeken -
09 Oktober 2006 - 18:18
JanP:
En nou maar hopen dat die dames dit dan niet kunnen lezen...want daar gaat je reputatie als 'nedellandse gentleman'...En met Babelfish is dat heel makkelijk tegenwoordig....
Maar goed; ik zie wel dat je geniet in ieder geval. Ennuh....: Naar Bart moet je niet te veel luisteren want iedere vent die OF in de politiek wil OF broepsmuzikant worden heeft uberhaupt een gespleten persoonlijkheid....op z'n minst ;) -
10 Oktober 2006 - 09:54
Erwin:
Hé Edwin, bedoel je iets met E.T.???
;)
Leuk om te lezen dat je je draai een beetje kunt vinden in het verre Japan!