Japan maakt zich op voor Valentijnsdag - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu Japan maakt zich op voor Valentijnsdag - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu

Japan maakt zich op voor Valentijnsdag

Blijf op de hoogte en volg Edwin

13 Februari 2007 | Japan, Tokio

Terwijl men in Jamaica massaal de rode kleding uit de kast trekt om in het rood gekleed over straat te gaan en de vliegtuigjes in Zuid-Afrika opstijgen met teksten als: “Ek is lief vir jou” of “Ek het jou lief” bereiden de Japanners zich op een andere manier voor op Valentijnsdag.
De winkels liggen al sinds de laatste paar weken voor kerstmis vol met de beste chocolade uit de wereld. Maar nu rond Valentijn is er echt een complete chocolade explosie. Reden hiervoor is dat het een traditie is dat de vrouwen de mannen op Valentijnsdag chocolade geven.
”Waarom alleen de vrouwen?”, hoor ik sommige van jullie denken. Nou, dat komt omdat ze Valentijnsdag hier in twee etappes vieren. Op 14 februari, Valentijnsdag, geven de vrouwen een cadeautje aan de mannen. In 9 van de 10 gevallen is dit een doos(je) chocolade. Daarbij maken ze nog onderscheid tussen chocolade voor kennissen, vrienden en collega’s (giri) en chocolade voor de persoon waar je echt verliefd op bent (honmei).
Voor de mannen is dit erg gemakkelijk. Als je namelijk meer dan een minnaar hebt hoef je niet na te denken aan wie je iets stuurt voor Valentijnsdag. Je wacht namelijk Valentijnsdag af om te zien van wie je iets krijgt en alleen aan die persoon stuur je dan vervolgens wat terug. Dit gebeurt op “Witte Dag”, 14 maart. Op die dag geven de mannen dus een cadeautje terug aan de vrouwen.
De naam Witte Dag komt vermoedelijk van de traditie dat mannen op deze dag witgekleurde marshmallows aan de vrouwen gaven.

Inmiddels heb ik de eerste giri chocoladedoosjes al binnen. Nu maar afwachten of ik ook nog wat honmei chocolade krijg;)

Fijne Valentijnsdag dus!

• 13 Februari 2007 - 08:50

Sharp:

Jij ook een fijne Valentijsdag lieverd!

• 13 Februari 2007 - 18:47

Frederique:

Happy V-day! Heb mijn honmei cadeautje al binnen, of geldt dat dan ook niet voor vrouwen? ;)

• 14 Februari 2007 - 16:22

Marvin:

Zoals Sharp al zegt, fijne valentijnsdag lekker ding ;)