Tot in de lente! - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu Tot in de lente! - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu

Tot in de lente!

Door: Edwin Huits

Blijf op de hoogte en volg Edwin

11 Oktober 2007 | Japan, Tokio

De druk werd opgevoerd... “Je bent lang, je komt uit Nederland en Nederlanders zijn altijd de beste...” (...) “Oh, en je komt toch wel echt he, want we hebben je nodig om te kunnen winnen en om überhaupt te kunnen spelen, want anders hebben we niet genoeg mensen”.
Ik besloot dus maar te gaan en deel te nemen aan het volleybaltoernooi waar ik samen met de docenten van de basisschool in Soyo zou PROBEREN te winnen. Echter, we hadden nog nooit samen gespeeld en ook had geen van ons getraind. Het was dus niet echt verwonderlijk dat we gigantisch werden ingemaakt door de andere teams. We hebben zo gezegd goed verloren en ik denk dat ik wel de zwakste schakel was in het geheel. Ondanks de uitkomst van de wedstrijd was het geweldig.
Het is erg leuk en goed voor de onderlinge verhoudingen om ook buiten het werk af en toe eens iets met je collega’s te doen.

Verder heb ik nu sinds een paar weken privé-lessen Japans. Dit doe ik een avond per week en het is erg goed om op deze manier met Japans bezig te zijn. Mijn lerares brengt me naast de Japanse taal ook wat dingen bij op het gebied van de Japanse cultuur.
In dit kader ben ik afgelopen woensdag door haar meegenomen naar een Shinto Tempel. Daar kreeg ik les in bidden en de andere gebruiken in zo’n tempel, waarna ik werd “verlicht”. Dit klinkt misschien wat zweverig voor sommige mensen, maar het was zeer ontspannend.
Na deze sessie gingen we uit eten en daarna hebben we in een cafe nog wat koffie gedronken voordat de les over was. In totaal heeft de les zo’n 5 uur geduurd, waarvan we misschien een uur in die tempel hebben doorgebracht. De overige 4 uur waren verdeeld in 2 uur Japanse les voor mij, tegenover 2 uur Engelse les voor haar.

We zijn allebei bevoegd docent en zij wil op deze manier graag haar Engels (wat al erg goed is) bijspijkeren, terwijl ik juist graag mijn Japans op pijl wil krijgen. Op deze manier kost het ons allebei niets en krijgen we goede privé-lessen, terwijl we meestal iets ontspannend doen.

Komend weekend ga ik samen met andere ALTs de strijd aan tegen (in tegenstelling tot ons team) goed getrainde topsporters. In Kagoshima is dan namelijk de grootste (jaarlijks terugkerende) dragon boat race.
Samen met je team probeer je zo snel mogelijk een parcours te bevaren in een boot die wat weg heeft van een groot uitgevallen kano. De naam dragon boat komt van de versieringen op de boot. De voorkant heeft wat weg van een drakenkop.
Per team is er 1 persoon die op een taikodrum de maat aangeeft waarin de andere mensen moeten roeien voor hun leven.
Dit evenement gaat een heel weekend duren.

Op zaterdag hebben we onze eerste en laatste trainingsdag, gevolgd door een barbecue en een feest. Dan wordt het vroeg opstaan op zondagmorgen, want al om 07:25uur is de openingsceremonie. Om 08:00uur begint dan de eerste wedstrijd en tegen het einde van de middag is de prijsuitreiking.
Kagoshima is het meest zuidelijke stuk van Kyushu en het zal zo’n vijf uur kosten om weer naar huis te rijden. Tegen de tijd dat ik dan weer thuis ben zit het weekend er weer op en heb ik hopelijk een goede tijd gehad.

Tot slot; Ik heb de knoop doorgehakt. Ik heb besloten om niet in de kerstvakantie, maar in de lente naar Nederland te komen.
Ik zal dus ergens in maart/april naar Nederland komen. Mijn verwachting is dat ik zo’n twee tot drie weken in Nederland kan blijven en dat is hopelijk genoeg om jullie allemaal weer even te zien. Zodra er meer concreet nieuws is over mijn vakantie naar Nederland laat ik het weten.

• 11 Oktober 2007 - 09:11

Marvin:

Cool, is leuk als je deze kant op komt
    weet je al waar je verblijft? Je kunt altijd bij mij terecht als je dat wilt. Lijkt me erg gaaf.

Groetjes, M.

• 11 Oktober 2007 - 09:19

Tom En Akemi:

Geweldig nieuws allemaal edwin!
    Heb je een pm'tje gestuurd
    groetjes tom en akemi

• 11 Oktober 2007 - 10:27

Teunis En Joke:

He Edwin alles goed jongen.hier is alles goed.maar de berichten van jou zijn ook altijd weer spanend.wat een belevenis allemaal daar.maar meschien zien we je wel in het voor jaar als je op vakantie naar nederland komt.meschien een keer bij je ouders.maar veel succes daar nog even en we wachten weer op en berichtje van jou daar,Groetjes van ons uit Njikerk