The Big Boss Saloon
Blijf op de hoogte en volg Edwin
06 November 2006 | Japan, Tokio
Zaterdag heb ik even een rustdag genomen om bij te komen en bij te slapen van de Halloweenfeesten van afgelopen week.
Als ALT’s proberen we zoveel mogelijk van elkaar’s culturen mee te krijgen door de diverse culturele festiviteiten met elkaar te vieren. Maar zes keer in één week tijd Halloween vieren hoeft van mij niet zo nodig.
Zaterdagavond is Glenn naar mij toegekomen. We besloten samen naar een onsen te gaan.
Bij de onsen aan de voet van Mount Aso kun je ook erg goed eten en de prijs is goed te doen.
Ik weet niet precies hoe je het in westers schrift zou schrijven (dus Tom/Akemi verbeter me maar als ik het verkeerd schrijf), maar ik denk dat we iets hebben gedaan wat JAKI NIKU heet. Dat is zoiets als gourmetten, waarbij je zelf boven een soort van kampvuurtje (met een grilplaat erboven) je vlees grilt. Daarnaast krijg je groente, een ei, rijst en soep, zodat het een ruime maaltijd is. Erg gezellig en erg lekker.
Na het ontspannen in de baden en de sauna reden we op de terugweg langs een “saloon” met de naam “Big Boss Saloon”. Dit moesten we van binnen bekijken!
We zijn naar binnen gegaan en kwamen er achter dat dit een erg leuke tent is, waar ze regelmatig live muziek hebben en ik zit er nu over te denken om mijn verjaardag (31 januari, dus ik heb nog even de tijd) daar te vieren. Het lijkt me leuk om dan zoveel mogelijk mensen (Japanners, ALT’s en wie dan ook) bij elkaar te krijgen in die tent en dan met wat mensen een bandje te vormen (voor die tijd), waarmee we op die avond dan nummers kunnen spelen en mensen uit het publiek kunnen laten meezingen als een soort van karaoke met live band. Ik heb alleen nog wat versterking nodig, want het is vrij moeilijk om hier beschikbare muzikanten te vinden. (Euh... Mark, zit jij er niet heel toevallig over na te denken om naar mij toe te komen rond die tijd? En als je Tom dan ook meteen even meeneemt, dan kan ik mijn belofte naar Tom ook nakomen om dit jaar met hem te gaan skiën).
Na deze relaxte avond hebben we nog even een filmpje gekeken en daarna is Glenn blijven logeren, zodat we de volgende dag ook nog het een en ander konden ondernemen vanuit mijn huis.
Wat we op zondag hebben gedaan lees je in het volgende bericht.
Wat we op zondag hebben gedaan lees je in het volgende bericht.
06 November 2006 - 14:57
Erik Spaan:
Smiecht! Toen ik las dat je over 31 januari begon te schrijven had ik je snode plan al door ;)