Aardbevingsfeest met rijst - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu Aardbevingsfeest met rijst - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu

Aardbevingsfeest met rijst

Blijf op de hoogte en volg Edwin

08 Juni 2007 | Japan, Tokio

Voor de mensen die dachten dat ik hier al continu aan het feesten was... het kan kennelijk nog gekker. De maanden juni, juli en augustus staan bol met feesten. Het is zo erg dat ik op dit moment van de ene barbecue in de andere over ga en dan zijn er tussendoor ook nog diverse afscheidsfeestjes van mensen die Japan gaan verlaten en weer terugkeren naar hun vaderland. Als dat nog niet genoeg entertainment is zijn er ook nog traditionele (religieuze) Japanse feesten tussendoor, Beach Parties en gewoon feestjes van mensen die het leuk vinden om een feestje te geven.

Gisteravond hebben een paar collega’s van de middelbare school in Soyo (waar ik voornamelijk lesgeef) en ik tijdens een barbecue besloten dat we maandelijks samen moeten gaan eten. Het was namelijk erg gezellig en het is ook nog eens goed voor de sfeer op het werk (alhoewel... vandaag liepen er een aantal collega’s rond met een vreselijke kater, maar goed...)
Volgende maand gaan we een Nederlandse stijl barbecue houden. Die wordt dan uiteraard hoofdzakelijk door mij georganiseerd. Echter de barbecue wordt gehouden op het schoolterrein waar een aantal van de desbetreffende collega’s (inclusief de rector en de conrector) wonen en omdat de rector en de conrector ook deel uitmaken van dit gezelschap hebben ze een speciaal schoolpotje weten te vinden waar dit soort etentjes uit betaald kunnen worden. Ik geloof onder de noemer van teambuilding of zo.
Een ander voordeel van het feit dat zij bij deze club betrokken zijn is dat ze de volgende dag iets flexibeler zijn met de aanvangstijd, je leert ze op een heel andere manier kennen en het zijn nog erg leuke, gezellige mannen ook.
Ik kan roulerend (iedere maand) bij een andere collega slapen op het schoolterrein, waardoor het iets later kan worden en ik de volgende ochtend ook wat later mijn bed uit kan rollen. Kortom, het lijkt allemaal goed geregeld te zijn.

Wat ook wel goed geregeld was was het “feestje” van vandaag.
Toen ik rond een uur of 7 thuis kwam van mijn werk werd ik opgehaald door Utaga Ogawa (de Japanner die mij had uitgenodigd voor dit etentje). Samen reden we naar zijn huis, waar hij zijn vrouw oppikte. Vervolgens werden we keurig voor de deur van de izakaya (Japanse stijl pub/café/restaurant) afgezet en na afloop werd ik weer netjes thuisgebracht.

Morgenavond heb ik een feest in Kumamoto en zondag hoop ik het iets rustiger aan te kunnen doen voordat ik maandag weer naar school moet. De feestjes blijven continue aanhouden, maar ik heb besloten dat ik niet overal naartoe ga.

Buiten alle feesten die er hier nu worden gehouden gebeuren er ook nog andere dingen. Zo hebben we van de week de meest heftige aardbeving gehad sinds mijn verblijf hier in Japan. Dat was best wel even spannend, maar alles is goed afgelopen en ik vond het achteraf erg fijn om te constateren dat mijn natuurlijke reactie op zo’n grote aardbeving conform het boekje is.

Verder was mei de maand van het zaaien van nieuwe rijst. Nu het juni is zie je overal mooie groene rijstvelden met water en als het goed is moet dit dan ergens tussen september en november kunnen worden geoogst.

• 08 Juni 2007 - 16:27

Marvin:

PARTY ON EDDYBEAR!!!

• 09 Juni 2007 - 08:36

Erwin:

Hé Edwin,

Het is wel weer een mooi verhaal... als ik al niet jaloers was op je avontuur zou ik het nu zeker worden!!! haha

Nee hoor, ik vind het tof dat je het daar zo goed voor elkaar hebt!
    Ik blijf je volgen.

Mzzl

• 18 Juli 2007 - 12:30

Teddy:

Eddy, wat een omslag: maar ik heb besloten dat ik niet overal naartoe ga.
    Ik maak me zorgen dat er iets met je aan de hand is. Je wordt toch niet oud of zo?

Enne... wat is de natuurlijke reactie op een aardbeving conform het boekje? Doe je het dan in je broek of krijg je er hartritmestoornissen van?

Sterkte met alles.