Winter Wonderland - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu Winter Wonderland - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu

Winter Wonderland

Blijf op de hoogte en volg Edwin

02 Februari 2007 | Japan, Tokio

Yamato-cho is inmiddels veranderd in een waar Winter Wonderland. De afgelopen weken was het steeds wel erg koud, maar gisteren was het de eerste keer dat het echt goed ging sneeuwen. Dit heeft flink doorgezet, waardoor er zelfs even sprake was van “ijsvrij”. Helaas zijn Japanners echte bikkels en dus namen de bestuurders van de schoolbussen het besluit vandaag gewoon te rijden. Dit gaf de doorslag voor het schoolbestuur om dan de scholen dus ook maar gewoon te laten draaien.
Gisteren mochten de leerlingen wel eerder naar huis vanwege de sneeuw. Om 16:00uur vertrokken alle leerlingen dus tegelijk. Dat was wel een mooi gezicht. En omdat dit niet vaak voorkomt vonden de docenten het bijzonder genoeg om massaal de leerlingen uit te gaan zwaaien. Erg ontroerend!

Af en toe maak ik me te veel zorgen over de leerlingen. Ze rennen nog steeds rond in en door school alsof het absoluut niet glad zou zijn, terwijl ik zelf toch wel een paar keer bijna uitgegleden ben. Maar kennelijk zijn deze leerlingen gewend aan de gladheid en de sneeuw, waardoor ze zonder problemen lekker kunnen blijven rennen en springen.
Overigens hebben de leerlingen nog steeds buiten gym!!! En helemaal opvallend is het feit dat de leerlingen buiten gymmen in een KORTE broek en een T-shirt!!!
Tennissen gaat nu buiten wel even wat lastiger en dus trainen de leerlingen van de tennisclub tijdelijk maar op sneeuwballen gooien.

• 02 Februari 2007 - 10:54

Esmée:

Wow! Winter! Hier is het nog lekker warm, 9 graden ofzo. Nog geen sneeuw gezien dit jaar. Het ziet er mooi uit. ik spreek je vanmiddag.
    knuf,
    esmée