De dag voor kerstmis (Tokyo deel 1) - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu De dag voor kerstmis (Tokyo deel 1) - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu

De dag voor kerstmis (Tokyo deel 1)

Blijf op de hoogte en volg Edwin

06 Februari 2007 | Japan, Tokio

Het was de dag voor kerstmis en wat mij gelijk opviel toen ik in Tokyo aankwam waren de vele kerstshows, verlichtingen en kerstevenementen. Voor een land wat niet aan kerstmis doet maken ze veel werk van de sfeer op straat.

Ik was zaterdag 23 december aangekomen in Fukuoka, omdat ik vanaf daar op zondag het vliegtuig zou nemen naar Tokyo. Voordat ik mijn bed in kroop in het Green Hotel maakte ik nog even een wandeling door het centrum van de stad. Ik kwam terecht op een soort van sprookjesachtige kerstmarkt. Rondom de kerstmarkt waren diverse muzikanten kerstliedjes aan het vertolken in verschillende stijlen.
Op de straten rond de kerstmarkt stonden bungalowtenten. Deze fungeerde als restaurantjes en/of cafés. In de kou zaten mensen nu te dineren in een tent op straat in plaats van in een warm restaurant ergens binnen.

De volgende ochtend moest ik vroeg op om dus naar Tokyo te vliegen. Ik vloog met Skymark, de Japanse equivalent van Ryan Air of Easy Jet.
Toen ik aankwam in Tokyo nam ik een taxi naar Shinagawa. Hier besloot ik de eerste twee dagen te overnachten in een ryokan, een traditioneel Japanse stijl herberg.

Qua uitstraling lijkt Japan meer aan kerst te doen dan Nederland, maar het koste me toch nog wel enige moeite voordat ik op kerstavond een kerk had gevonden waar ze een Christelijke kerstdienst verzorgden.
Uiteindelijk kwam ik hiervoor terecht in de Franciscan Chapel Center, een internationale Rooms-katholieke kerk in Roppongi, Minato-ku.
Ik was veertig minuten te vroeg voor de dienst, maar de kerk zat al stampvol. Even was ik bang dat ik het moest doen met een staanplaats, maar uiteindelijk vond ik toch nog een plaatsje naast een vrouw uit Korea. Er hing een hele bijzondere, maar gemoedelijke sfeer in deze kerk. Er waren tenminste vijftig verschillende nationaliteiten aanwezig. Een gitarist begeleide de gezangen terwijl het publiek het koor vormde.
Speciaal voor deze dienst hadden ze een kardinaal uit het Vaticaan over laten komen die de dienst leidde. Verder waren er nog voorgangers uit Amerika, Engeland en Ughanda.
Na afloop van de dienst ontmoette ik nog een paar Nederlanders en het was erg fijn om op die manier toch in het Nederlands de kerst in te gaan.

Om het leesbaar te houden heb ik besloten mijn verhaal over Tokyo in delen op de website te zetten. Dit was het eerste deel. Binnenkort volgt deel twee.

• 06 Februari 2007 - 10:43

JanP:

Ben je in een schrijfbui Ed? Gaat lekker zo...

• 06 Februari 2007 - 16:15

Marvin:

Net als in de film...toch nog een terrasje gevonden :D