Overval in Japanse stijl - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu Overval in Japanse stijl - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edwin Huits - WaarBenJij.nu

Overval in Japanse stijl

Blijf op de hoogte en volg Edwin

06 November 2006 | Japan, Tokio

Vooruit, nog één berichtje dan voordat ik ga slapen. Sorry trouwens dat ik vandaag jullie inbox zo heb gevuld met al mijn e-mailtjes. Toen ik vanochtend begon met schrijven had ik geen idee hoe ver ik zou komen met het inhalen van de achterstand. En ik dacht eigenlijk dat ik maar één berichtje per dag zou schrijven. Nu hebben jullie ze allemaal op één dag gekregen. Nou ja, dan zijn jullie tenminste meteen weer bij;)

Om even aan te geven hoe veilig Japan is, hier een stukje dat ik toevallig in een krant op het internet las. Een typische Japanse overval (overvallen en misdrijven zijn hier overigens uiterst zeldzaam, maar als het dan een keer gebeurd, dan gaat zelfs dit heel beleefd)...

"Japanner betaalt eerst eten en vlucht

Een Japanner die woensdag een noedelsrestaurant overviel, at eerst een maaltijd, eiste daarna geld, maar betaalde voor te vluchten eerst netjes zijn rekening. De jongeman bestelde in het restaurant in de stad Osaka een kom noedels en kip. Daarna haalde hij een mes boven en bedreigde de serveerster ermee. Ze moest de kassa leegmaken. In totaal maakte de overvaller 46.000 yen (308 euro) buit. De serveerster vroeg daarop of hij zijn maaltijd nog ging betalen. En warempel, dat deed hij. Meer zelfs, hij betaalde haar 1.000 yen (7 euro) uit eigen zak en wachtte nog op het wisselgeld. Daarna koos hij het hazenpad. De man blijft spoorloos."

(Raar Maar Waar Krant, 05-11-2006)

• 06 November 2006 - 15:00

Erik Spaan:

Ik heb een nieuw idee voor een Yakuza film!!!